top of page

Onze menu met vlees en onze vegetarische (of vegan op aanvraag) menu volgt de seizoenen. We werken hiervoor met vrije uitloopvarkens (Iberico Duke of Berkshire) van de hoeveslagerij Puur Laar in Zemst die we van neus tot staart volgens het principe: “nose to tail” en “whole animal” verwerken. De groenten en kruiden gebruiken we ook van wortel tot loof (“root to leaf”), dit allemaal om zo weinig mogelijk afval te creëren, strevende naar “zero waste”. Onze groenten, kruiden en dieren kopen we zo duurzaam en bewust mogelijk aan en dit om u een eerlijke en hoge kwaliteit aan te kunnen bieden.

We werken hiervoor samen met lokale boeren en kwekers die een stap terugnemen in de tijd en niet meer aan massaproductie doen. Zo garanderen we kwaliteitsvolle, duurzame producten, geproduceerd op het ritme van de natuur.

 

De onderdelen van onze varkens die niet in het restaurant gebruikt worden, verwerken we in verschillende soorten ambachtelijke charcuterie. Deze stukken worden met zorg versneden, gepekeld, gedroogd en (optioneel) gerookt. De charcuterie krijgt bij ons een essentieel ingrediënt: tijd. Dit wil zeggen dat we dus NIET werken met additieven zoals nitraatzout om het proces te versnellen. Door op deze manier te werken staat Cochon&Carot dan ook voor respect voor dier en natuur.​

 

Voor onze vegetarische (of vegan op aanvraag) focussen we ons vooral op het volledig gebruik van groenten en kruiden en dit om te tonen dat deze producten nog veel meer te bieden hebben dan voorheen werd gedacht.

 

We passen technieken en smaakprofielen van over de hele wereld toe zodat u onze culinaire wereldreis mee kan volgen, maar dan vanuit onze huiskamer. We steken traditionele gerechten van rond de wereld in een modern, origineel jasje.

 

Zoals eerder gezegd, proberen we op het ritme van de natuur te werken. Dit betekent echter niet dat we enkel met die groenten, kruiden of fruit werken die op dit moment in seizoen zijn. Zo passen we traditionele bewaartechnieken toe zoals fermenteren, pekelen en opleggen en dit om de verse producten ook te kunnen gebruiken wanneer ze niet meer in seizoen zijn. 

 

Ook in ons drankenaanbod trekken we deze visie volledig door en bieden we naast ons alcoholisch aanbod ook een non-alcoholisch aanbod dat perfect aansluiting vindt bij onze gerechten.

We vragen 59 EUR voor het Cochon- of Carotmenu.

 

Pig ya later

bottom of page